Uw emailadres:
Opmerkingen:
Schrijf u in op de nieuwsbrief.
Uw emailadres:


Het Prosecco gebied

Het Prosecco gebied strekt zich uit over 47 kilometer en ligt in de provincie Treviso, tussen de heuvels van Conegliano en Valdobiaddene. Het gebied bevindt zich aan de voet van de uitlopers van de Alpen, de zogeheten Prealpi, in de regio Veneto. De glooiende heuvels liggen op gelijke afstand van de Dolomieten en de Adriatische zee. Door de beschutte ligging heeft het gebied een microklimaat dat de ideale omstandigheden biedt voor het rijpen van de witte gleradruif.    


Prosecco krijgt zijn karakteristieke, elegante en frisse smaak doordat de wijngaarden op steile hellingen liggen en er handmatig wordt geoogst met een speciale techniek. De Prosecco wijnhuizen zijn kleinschalig en meestal familiebedrijven, alleen in de vlakkere gebieden rond Conegliano en Valdobbiadene zijn wat grotere ondernemingen te vinden. Door de liefde van de wijnboeren voor hun grond en wijngaarden is het gelukt het rustieke karakter van de Prosecco te behouden. Ondanks de kleinschaligheid, blijven de wijnhuizen hun productie in de wijnkelders continu ontwikkelen volgens moderne technieken. De kleine bedrijven hebben zich verenigd in vier coöperaties waardoor zij samen sterk staan. 

 

Cartizze gebied

De Cartizze is een klein gebied van slechts 106 hectare wijngaarden waar de Prosecco Cru wordt verbouwd. Het gebied bestaat uit steile heuvels en ligt tussen de dorpjes San Pietro di Barbozza, Santo Stefano en Saccol in de gemeente Valdobbiadene. Dankzij het milde mediterrane microklimaat en de bijzondere bodemsamenstelling heeft de wijn enorm veel karakter en een intense smaak. De Prosecco uit de Cartizze is dan ook van uitzonderlijk goede kwaliteit en behoort tot de allerbeste Prosecco’s.

Meer informatie

Treviso -
Conegliano -
Valdobbiadene -
Asolo -